naglowek1naglowek2
polska flagaangielska flaga
ofirmie
wlokiennictwo
kosmetyczna
kleje
jeans
kontakt
kariera
kontakt
dynamicznaspecjalnazielona
jeans

Środki do kosmetyków - Linia dynamiczna

Dokąd po piękno? Do Fratelli Ricci!

„Pokaż mi kogoś, kto nie chce być wiecznie młody, a powiem ci, że jesteś kłamcą”.

Nowoczesna kobieta jest mądra: wie, że stanowi część natury. Jest inteligentna: wie, że młodość i piękno może dać jej tylko natura. Nowoczesna kobieta obserwuje. Spośród niezliczonej liczby roślin, które mogą wchodzić w skład jej kosmetyków, wyłania się drzewo baobabu. Długowieczna roślina, która może istnieć nawet kilka tysięcy lat!
Prawdziwy mężczyzna szuka odniesienia dla swojej siły w przyrodzie. Drzewo baobabu! Że też wcześniej go nie zauważył! Najtrwalsze, najsilniejsze, niezniszczalne. Ideał. Co daje siłę tej roślinie? Życiodajną moc? Dlaczego Afrykańczycy nazywają baobab „drzewem życia”, „drzewem apteką”?
Tajemnica tkwi w substancjach, którymi jest ono wypełnione. W leczniczych właściwościach miąższu owoców, liści, nasion, kory i korzeni.
Niech siła baobabu krąży w ciele mężczyzny, a kobietę czyni młodszą! Niech ich skóra będzie sprężysta, nienaruszona przez czas – jak baobab.
Firma Fratelli Ricci jest wyłącznym dystrybutorem pochodnych z baobabu.
Producentom kosmetyków oferuje ekstrakty z całkowicie naturalnych składników. Delikatne i łagodne. Takie, którym ufają kobiety i mężczyźni. Przywracające skórze witalność, elastyczność i zdrowy wygląd. Wyjątkowe, bo pochodzące z wyjątkowej rośliny. Bliskie, bo całkowicie naturalne. Komponuj swoje kosmetyki z użyciem wyciągów z baobabu. Będziesz prekursorem i odkrywcą perfekcyjnego piękna.

ODKRYJ MOC DZIAŁANIA BAOBABU W KOSMETYKACH


Nasza firma dysponuje zarówno produktami dynamicznymi (surfaktanty, emulgatory, emolienty, solubilizatory, estry sorbitanty i polysorbitany), jak i zielonymi (oleje roślinne, oleje roślinne wytłaczane w zimnych procesach, masła roślinne, uwodornione oleje roślinne).

OFERUJEMY

PRODUKTY SPECJALNE
BEAUTYCARE – OCHRONA PIĘKNA
Surfaktanty z naturalnych trójglicerydów. Niezwykle delikatne, nie zawierające składników agresywnych dla skóry i włosów.
Oleje: arganowy, babassu, bawełniany, karite, oliwkowy, ryżowy, z dzikiej róży, sezamowy, sojowy, słonecznikowy, ze słodkich migdałów.
Masła: kakaowe, mango.
Produkty te są doskonale kompatybilne z większością środków powierzchniowo-czynnych.
Wskazania: dla bardzo delikatnej skóry, skłonnej do podrażnień.
BEATYMILD - DELIKATNE PIĘKNO
Surfaktanty o doskonałych właściwościach czyszczących, nawilżających, zmiękczających. Nie powodują podrażnień.
Zalecane dla produktów do higieny osobistej i pielęgnacji dzieci.
BEAUTYDERM – PIĘKNA SKÓRA
Emulgująca baza, niezastąpiona do produkcji wszystkich rodzajów emulsji.
a) Naturalny emulgator, PEG free, stosowany w formułowaniu ciepłych emulsji (kremów) z optymalnym czasem produkowania (nie ma konieczności przygotowywania dwóch odrębnych faz – wodnej i tłuszczowej.
b) Zimny emulgator dla płynnych emulsji (mleczek) o działaniu nawilżającym.


Oferujemy następujące ekstrakty z baobabu: czysty olej, ekstrakt z nasion i czerwonych włókien baobabu, ekstrakt glikolowy z liści, glikolowy z miąższu i owoców, proszek z nasion, miąższ z owoców, proszek z liści, czerwone włókna baobabu.

Nasza firma istnieje na rynku ponad 50 lat. Posiadamy własne laboratorium badawcze, gwarantujemy:
- wysoką jakość produktów i usług;
- dostępność i powtarzalność produktów;
- szybką dostawę.

KONTAKT

PRZEDSTAWICIEL FIRMY NA OBSZAR POLSKI PÓŁNOCNEJ
Krzysztof Kuprewicz
Tel. kom. 0 604 240 180
krzysztof.kuprewicz@fratelliricci.pl

PRZEDSTAWICIEL FIRMY NA OBSZAR POLSKI POŁUDNIOWEJ
Damian Błażejewski
Tel. kom. 0 606 43 57 18
damian.blazejewski@fratelliricci.pl




LINIA DYNAMICZNA

Emulgatory
Beautyder GMO Glyceryl Oleate
Ciecz O/W Środek emulgujący o właściwościach stabilizujących i zmiękczających

Beautyder AGS Glicol Distearate
Płatki - O/W Środek emulgujący, zagęstnik, stabilizator i zmętniacz

Beautyder GMS Glyceryl Stearate
Proszek - O/W Środek emulgujący, zagęstnik, stabilizator i zmętniacz

Beautex AS 45 PEG-8 Sterate
Produkt stały O/W Środek emulgujący

Beautex A 6 PEG-6 Oleate
Ciecz Emulgator amfoteryczny

Beautex A 8 PEG-8 Oleate
Ciecz Emulgator amfoteryczny

Beautex A 9 PEG-9 Oleate
Ciecz Emulgator amfoteryczny

Beautex CO 22 Ceteoleth-22
Produkt stały Emulgator niejonowy

Beautex SC 2 Ceteth-2
Stały wosk plastyczny Środek emulgujący w O/W

Beautex SC 6 Ceteareth-6
Produkt stały Środek emulgujący w O/W

Beautex SC 11 Ceteareth-11
Stały wosk Środek emulgujący w O/W

Beautex B 10 Ceteareth-12
Produkt stały Środek emulgujący w O/W

Beautex SC 18 Ceteareth-15
Produkt stały Środek emulgujący w O/W

Beautex SC 20 Ceteareth-20
Produkt stały Środek emulgujący w O/W

Beautex SC 25 Ceteareth-25
Stały wosk Środek emulgujący w O/W

Beautex B 30 Ceteareth-30
Produkt stały Środek emulgujący w O/W

Beautex LC 2 Laureth-2
Ciecz Środek emulgujący w W/O i O/W

Beautex LC 6 Laureth-6
Ciecz Środek emulgujący dla niejonowych O/W

Beautex LC 7 Laureth-7
Ciecz Środek emulgujący dla niejonowych O/W

Beautex LC 9 Laureth-9
Ciecz Środek emulgujący dla niejonowych O/W

Beautex LC 12 Laureth-12
Pasta Środek emulgujący dla niejonowych O/W

Beautex LC 20 Laureth-20
Produkt stały Środek emulgujący dla niejonowych O/W

Beautex B 23 Laureth-23
Produkt stały Środek emulgujący dla niejonowych O/W

Beautex OC 98 Oleth-20
Produkt stały Środek emulgujący w O/W

Beautex L6-S-50 PPG-2 C10-15 pareth-6
Ciecz Środek emulgujący w O/W

Beautex HCO PEG-6 Hydrogenated castor oil
Ciecz Emulgator i środek koemulgujący w O/W

Beautex MS-A Glyceryl Stearate
Płatki Emulgator anionowy odpowiedni dla O/W emulsji

Beautypar 123-3 C12-C13 Pareth-3
Ciecz Emulgator niejonowy

Beautypar 125-3 C12-C15 Pareth-3
Ciecz Emulgator niejonowy

Beautypar 125-5 C12-C15 Pareth-5
Ciecz Emulgator niejonowy

Beautex MS-1000 PEG-40 Stearate-Glyceryl stearate
Płatki Niejonowy środek emulgujący odpowiedni dla O/W

Beautex MS-2000 PEG-90 Stearate-Glyeryl sterate
Płatki Niejonowy środek emulgujący odpowiedni dla O/W kremów

Beautex MS-4000 Glyceryl stearate, PEG-75 Stearate,
Cetearyl alcohol, Isodecyl luratePEG-8 Stearate, Paraffin
Produkt stały Emulgator niejonowy emulgator dla O/W emulsji

Beautyder PLM C12/13 Pareth 3 Phosphate, Lauryl alcohol, myristyl alcohol Ciecz Kwaśny składnik emulgujący odpowiedni dla O/W płynnych emulsji w zimnych procesach

Estry sorbitanu i polysorbatu (solubilizatory)
Beautyder MP Sorbitan Palmitate
Wosk Emulgator niejonowy

Beautyder ML Sorbitan Laurate
Ciecz Emulgator niejonowy

Beautyder MS Sorbitan Stearate
Wosk Emulgator niejonowy

Beautyder TS Sorbitan Tristerate
Wosk Emulgator niejonowy

Beautyder MOL Sorbitan Oleate
Ciecz Emulgator niejonowy

Beautyder TOL Sorbitan Trioleate
Ciecz Emulgator niejonowy

Beautypol ML Polysorbate-20
Ciecz Emulgator, solubilizator

Beautypol MP Polysorbate-40
Ciecz Emulgator niejonowy

Beautypol MS Polysorbate-60
Miękka masa Emulgator niejonowy

Beautypol TS Polysorbate-65
Wosk Emulgator niejonowy

Beautypol MO Polysorbate-80
Ciecz Emulgator niejonowy

Beautypol TO Polysorbate-85
Ciecz Emulgator niejonowy


Surfaktanty
Beautyclean AC-3-I C10-C14 Alkyl benzensulfonic acid
Ciecz Surfaktant anionowy

Beautyclean DBL-60 Sodium C10-C14 Alkylbenzensulfonate
Ciecz Surfaktant anionowy

Beautyclean 27-2-24 Sodium laureth sulfate
Ciecz Surfaktant anionowy

Beautyclean 27-3-24 Sodium laureth sulfate
Ciecz Surfaktant anionowy

Beautyclean 70-2-24 Sodium laureth sulfate
Ciecz Surfaktant anionowy

Beautyclean AGCK 38 Potassium Cocoate
Ciecz Surfaktant anionowy

Beautybetaine C Cocamidopropyl Betaine
Ciecz Surfaktant amfoteryczny

Beautybetaine L Lauramidopropyl Beatine
Ciecz Surfaktant amfoteryczny

Beautex KLG-2 PEG-2 Oleamine
Ciecz Surfaktant kationowy

Beautex 10 PEG-10 Laurate
Ciecz Surfaktant amfoteryczny

Beautex AGC-10 PEG-10 Cocoate
Ciecz Surfaktant amfoteryczny

Beautex 410 Isodeceth-4
Ciecz Surfaktant niejonowy

Beautex 510 Isodeceth-5
Ciecz Surfaktant niejonowy

Beautex 610 Isodeceth-6
Ciecz Surfaktant niejonowy

Beautyclean 31/60 C11-C13 Pareth-6
Ciecz, w 20° C Surfaktant niejonowy

Beautyclean 31/90 C11-C13 Pareth-9
Ciecz, w 20° C Surfaktant niejonowy

Beautyclean 31/685 C11-C13 Pareth-6
Ciecz Surfaktant niejonowy

Beautyclean 31/985 C11-C13 Pareth-9
Ciecz Surfaktant niejonowy

Beautyclean 400 Sodium Trideceth-7 carboxylate
Ciecz Surfaktant łagodny dla skóry, o właściwościach zwilżających, myjących, pieniących i emulgujących

Beautyclean 200 Sodium Laureth-7 carboxylate
Gęsta ciecz Surfaktant łagodny dla skóry, o właściwościach zwilżających, myjących, pieniących i emulgujących

Beautyclean DA Dilaureth-7 Citrate
Mętna ciecz,w niskiej temp. Surfaktant o charakterze kwasowym odpowiedni dla szamponów, płynów do kąpieli, szczególnie polecany dla delikatnych, płynnych detergentów.

Beautyclean 35 Disodium laureth-sulfosuccinate
Ciecz Surfaktant o delikatnym działaniu, odpowiedni dla szamponów, płynów do kąpieli, szczególnie polecany dla preparatów do higieny osobistej.

Beautamide DEA Cocamide DEA
Ciecz Środek zmiękczający, pielęgnacyjny, o właściwościach reologicznych i stabilizujących pianę.

Beautex Glyco 7 PEG-7 Glyceryl cocoate
Ciecz Niejonowy surfaktant o właściwoścach zmiękczających i odtłuszczających.

Beautyder MDR Almond oil PEG-6 Esters
Ciecz Wodny solubilizator estrów migdałowych o bardzo delikatnym działaniu, o właściwościach zmiękczających i solubilizacyjnych.

Solubilizatory
Beautex 4000 SC PEG-90
Produkt stały Środek solubilizacyjny

Beautex 6000 SC PEG-135
Produkt stały Środek solubilizacyjny

Beautyclean OG 288 PEG-10 Olive Glycerides Pasta
Środek solubilizacyjny, koemulgator

Beautysol EL PEG-50 Castor Oil
Płynna pasta. Środek solubilizacyjny dla liposolubilizacji z witaminami i podstawowymi olejami

Beautysol EL 30 PEG-30 Castor Oil
Ciecz. Środek solubilizacyjny dla liposolubilizacji z witaminami i podstawowymi olejami

Beautysol EL 65 PEG-40 Castor Oil
Płynna pasta. Środek solubilizacyjny dla liposolubilizacji z witaminami i podstawowymi olejami

Beautysol H 40 PEG-40 hydrogenated Castor Oil
Płynna pasta. Środek solubilizacyjny dla liposolubilizacji z witaminami i podstawowymi olejami

Beautysol HS Deceth-8 and PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
Ciecz,płynna pasta w temp. < 20° C. Środek solubilizacyjny dla perfum i olejków

Emolienty, estery
Beautymol OE Dicaprylyl ether
Ciecz. Środek zmiękczający o średnich właściwościach powlekających.

Beautymol GTCC Caprylic/Capric Triglyceride
Ciecz. Środek zmiękczający o średnich właściwościach powlekających

Beautymol DO Decyl Oleate
Ciecz Środek zmiękczający o średnich właściwościach powlekających

Beautymol OO Oleyl Oleate
Ciecz Środek zmiękczający o średnich właściwościach powlekających

Beautyder ITL Isotridecyl Laurate
Ciecz Środek zmiękczający o średnich właściwościach powlekających

Beautyder ITS Isotridecyl stearate
Ciecz Środek zmiękczający o średnich właściwościach powlekających

Beautyder 868/OTS Octyl Stearate
Ciecz Środek zmiękczający o średnich właściwościach powlekających

Inne produkty
Beautynol-3 Octoxynol-3
Ciecz Surfaktant niejonowy

Beautyclean SC Sodium laureth sulfate, glycol stearate
Pasta Perłowa baza dla produktów kosmetycznych i toaletowych

Beautex 6000 PEG-150 Distearate
Płatki Środek zagęszczający, stabilizujący dla szamponów

Pentarytrytyl Tetraisostearate Pentarytrytyl Tetraisostearate
Środek emulgujący dla make up

Di-isostearyl Maleate Di-isostyearyl maleate
Ciecz Emulgator i środek pielęgnacyjny dla make up



Copyright 2005 Fratelli Ricci Poland.